„ORLEN Lietuva“ – tarp 10 didžiausių regiono bendrovių

05-04-2013  Naujienos

Naftos produktų gamybos bendrovė „ORLEN Lietuva“ verslo rizikos valdymo bendrovės „Coface“ sudarytame 2012 m. 500 didžiausių Vidurio ir Rytų Europos bendrovių sąraše pakilo iš 14-os vietos į 8-tą. Mažeikių bendrovė užima aukščiausią poziciją iš į šį sąrašą įtrauktų 17 Lietuvos bendrovių.

Didžiausia pagal apyvartą Vidurio ir Rytų Europos kompanija pernai išliko koncernas PKN ORLEN pernai. PKN ORLEN valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Jacekas Krawiecas pastebėjo, jog koncernas Rytų ir Vidurio Europoje išlieka didžiausias nuo pat 500-tuko sudarymo pradžios. Tai, kad ir pastarąjį kartą koncerno pozicija sąraše nepasikeitė, tik patvirtina, jog 2008 m. veiklos kryptys ir vystymo strategijos buvo pasirinktos teisingai, tvirtino jis.

„Mūsų nuolatinės pastangos sustiprinti bendrovę davė vaisių ir mus vėl teigiamai vertina ilgalaikėje finansinėje perspektyvoje. Dėl pastaraisiais metais priimtų sprendimų galime būti tikri, jog, nepaisant padėties pasaulinėje rinkoje, PKN ORLEN ir toliau stiprins savo konkurencingumą ir išliks stabiliu bei patikimu lyderiu Vidurio ir Rytų Europoje“, – sakė J. Krawiecas.

500 didžiausių Vidurio ir Rytų Europos bendrovių sąraše Lietuva pagal bendrovių gausą jame yra 7 iš 13 šalių. Daugiausiai į „CEE Top 500“ pateko Lenkijos įmonių, antroje vietoje – Ukrainos, trečioje – Vengrijos įmonės.

Pateikti savo duomenis „CEE Top 500“ sąrašui gali bendrovės, kurių metinės pajamos yra ne mažesnės nei 120 mln. eurų, išskyrus finansinių paslaugų teikėjus, tokius kaip bankai, draudimo bei brokerių bendrovės ir lizingo įmonės.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai