„ORLEN Lietuva“ pasirašė naftos produktų pardavimo sutartis su „Lukoil“ grupės bendrove

25-01-2013  Naujienos

Lenkijos naftos koncernas „ORLEN S.A.“ („PKN ORLEN“) skelbia, kad 2013 m. sausio 24 d. akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“ („ORLEN Lietuva“) pasirašė tris vienkartines dyzelino pardavimo-pirkimo sutartis su „Lukoil“ grupės bendrove „LITASCO S.A.“ („Lukoil International Trading And Supply Company“). Bendra šių sutarčių vertė – apie 94 mln. JAV dol. (t.y. apytiksliai 244 mln. Lt).

Bendra „PKN ORLEN“ bei „PKN ORLEN“ dukterinių bendrovių („ORLEN“ grupės) ir „Lukoil“ grupės įmonių pasirašytų sutarčių vertė nuo 2013 m. sausio 9 d. iki 2013 m. sausio 24 d. sudaro apie 2,445 mlrd. zlotų (apytiksliai 2,02 mlrd Lt). Sutartys tarp „PKN ORLEN“, „PKN ORLEN“ dukterinių bendrovių ir „Lukoil“ įmonių grupės buvo sudarytos dėl naftos produktų pardavimo ir pirkimo bei naftos pirkimo.

2013 m. sausio 10 d. pasirašytos sutarties vertė yra didžiausia iš visų sutarčių, pasirašytų tarp „ORLEN“ grupės ir „Lukoil“ grupės bendrovių nuo 2013 m. sausio 9 d. iki 2013 m. sausio 24 d. Šios sutarties vertė – apie 421 mln. JAV dol. (t.y. apie 1,112 mlrd. Lt). Sutartis tarp „ORLEN Lietuva“ ir UAB „Lukoil Baltija“ sudaryta dėl naftos produktų pardavimo 2013 metais.