„ORLEN Lietuva“ mažesnės gamybos apimtys nesutrukdė pasiekti geresnio rezultato

25-04-2012  Naujienos

2012 metų I ketvirčio finansiniai rezultatai palyginti su 2011 metų tuo pačiu laikotarpiu:

• 10 % išaugusios pajamos;
• EBIT siekia 35 mln. USD;
• 0,8 procentiniais punktais padidėjusi šviesiųjų naftos produktų išeiga (palyginti su 2011 m).
• 0,2 procentiniais punktais sumažėjusios vidinės kuro sąnaudos ir nuostoliai (palyginti su 2011 m.); 
• 13 procentinių punktų išaugę pardavimai vietinėse rinkose;
• 6 procentiniais punktais sumažėjęs gamybos pajėgumų panaudojimas

Per I ketvirtį bendrovės „ORLEN Lietuva“ veiklos pelnas (EBIT) siekė 35 mln. USD, o tai 54 mln. USD daugiau nei 2011 m. IV ketvirtį. Be to, grynasis bendrovės pelnas buvo 64 mln. USD didesnis nei pernai IV ketvirtį. „ORLEN Lietuva“ taip pat sumažino konsoliduotąjį nuostolį EBIT, apskaičiuoto pagal LIFO metodą, 5 mln USD (nuo 18 mln. USD 2011 m. I ketvirtį iki 13 mln. USD 2012 m. I ketvirtį).

„Nepaisant didelių svyravimų rinkoje ir 10 dienų trukusio katalizinio krekingo įrenginio sustabdymo prieš kapitalinį remontą, „ORLEN Lietuva“ ir toliau demonstravo aukštą veiklos lygį bei susitelkimą ties vertės kūrimo procesu. Mes sugebėjome pasinaudoti benzino maržos padidėjimu, kuris palaikė perdirbimo maržas beveik visą I ketvirtį“, – sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.

2012 m. I ketvirtį „ORLEN Lietuva“ sėkmingai įvykdė vieną iš pagrindinių strateginių tikslų, t.y. padidino užimamos sausumos rinkos dalį. Ji išaugo 13 procentinių punktų (palyginti su praeitais metais), o pardavimai padidėjo 0,1 mln. tonų. „ORLEN Lietuva“ ir toliau didino gamybos našumą. 0,8 procentiniais punktais padidėjo šviesiųjų naftos produktų išeiga (palyginti su 2011 m). Tai buvo pasiekta modernizavus antrinio perdirbimo procesus ir naudojant efektyvesnius žaliavos mišinius. 0,2 procentiniais punktais sumažėjo vidinės kuro sąnaudos ir nuostoliai (palyginti su 2011 m.) – tai yra energijos taupymo programos vykdymo rezultatas.

2012 m. pirmąjį ketvirtį bendrovė intensyviai ruošėsi 35 dienų kapitaliniam remontui, kurio pradžia numatyta balandžio 30 d. Toks kapitalinis remontas vykdomas kas 4 metus ir apima daugiau nei 50 atnaujinimo ir modernizacijos projektų, o taip pat daugiau nei 1500 darbų už bendrą 65 mln. USD sumą. Įgyvendinus kapitalinio remonto programą, bus pasiekti geresni energijos suvartojimo rodikliai ir užtikrintas bendras gamybos procesų stabilumas.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai