Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis „ORLEN Lietuva“ gamykloje atidarė šiuolaikinį sieros gamybos įrenginį

05-04-2013  Naujienos wp

Naftos perdirbimo bendrovėje „ORLEN Lietuva“ su delegacija viešėjęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis dalyvavo oficialiame 38 mln. litų vertės sieros nudujinimo ir granuliavimo įrenginio atidaryme. Tai didžiausias per kelerius pastaruosius metus aplinkosauginis projektas naftos produktų gamykloje.

Modernizavusi sieros gamybos procesus, „ORLEN Lietuva“ 40 proc. padidino sieros gamybos pajėgumus ir išplėtė pardavimo rinkas. Naujojo įrenginio pajėgumas dabar siekia 350 tonų per parą, o ateityje gamybą bus galima išplėsti iki 450 tonų granuliuotos sieros per parą.

„Įgyvendinant aplinkos apsaugos projektą siekta ne tik pagerinti naftos produktų gamybos procese gaunamos sieros laikymo bei transportavimo saugumą, bet ir darbuotojų, dirbančių sieros gamybos padalinyje, darbo sąlygas“, – pabrėžė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara.
Sieros nudujinimo ir granuliavimo įrenginio atidarymo iškilmėse dalyvavęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasveikino „ORLEN Lietuva“ bendrovę su įgyvendintu aplinkosaugos projektu.

Bendra „ORLEN Lietuva“ 2012 m. investicijų į gamybos modernizavimą ir aplinkosaugos projektus siekia 253 mln. litų. Visos bendrovės investicijos nuo tada, kai Mažeikių naftos perdirbimo bendrovę įsigijo koncernas PKN ORLEN, jau viršija 1,9 mlrd. litų.

Naujajame sieros degazavimo įrenginyje sieros vandenilio (H2S) kiekis skystoje sieroje sumažintas 40 kartų – nuo 400 mg/kg iki mažiau nei 10 mg/kg. Sieros granuliavimo įrenginyje iš degazuotos skystos sieros suformuojamos 2–5 milimetrų skersmens kietos, nedulkančios granulės. Šios granulės tiekiamos į saugojimo talpą, o vėliau kraunamos į uždaro tipo vagonus arba į automobilius.

Bendrovė „ORLEN Lietuva“ šiuo metu yra vienintelė sieros gamintoja Baltijos regione. Siera naudojama chemijos pramonėje ir trąšų gamyboje.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai